Service

Service

Wat is polijsten? Met diamant polijstmachines voorzien van diamantkoppen van grof naar fijn kan de schuurgraad en de gewenste glans worden bereikt.

Polijsten verwijdert de poreuze cementhuid van de betonvloer tot op het kwartszand dat in het beton zit. Hierdoor ontstaat een egaal en dicht beton oppervlak. Dit kwartszand is veel harder dan de cementhuid. Door de betonvloer te polijsten ontstaat een matglanzende laag die bij normaal binnen
gebruik vrijwel onverslijtbaar is.

aan-het-werk-2

Waarom een betonvloer polijsten?

Het polijsten van de betonvloer wordt gedaan omdat er eisen aan een betonvloer worden gesteld die je met alleen vlinderen niet kan bereiken. Want een betonvloer die alleen gevlinderd is heeft een enigszins poreuze toplaag die stof af blijft geven. Daarom zijn gevlinderde betonvloeren lastig schoon te maken.

 

Met schuren en polijsten krijg je een rustig, egaal beeld en er ontstaat een lichte glans. De betonvloer wordt door polijsten krasvast, stofvrij en veel gemakkelijk te reinigen.

 

Door polijsten komt het mooiste van uw betonvloer naar boven.

Meer over onze service

Nadat de vloer is gepolijst en gereinigd wordt deze met impregneer/was behandeld. Hierna is de vloer eenvoudig en milieuvriendelijk te onderhouden. Ook kunnen dan kleine reparaties worden uitgevoerd zoals scheuren dichtzetten en gaatjes opvullen.

 

Het is sterk aan te raden de behandeling met impregneerwas minimaal 1x per jaar te herhalen. Met name voor de intensief gebruikte delen van de vloer. De was kan namelijk plaatselijk worden aangebracht zonder dat er duidelijke aanzetten van nieuw op oud zichtbaar blijven.

 

Dit in de was zetten van de vloer behoort tot het reguliere onderhoud van de vloer, en kan door de klant zelf gedaan worden. Het onderhoudsadvies wordt afgegeven na polijsten van de betonvloer. De reiniging en onderhoudsproducten zijn bij ons verkrijgbaar.

 

Ook is het mogelijk dat u het jaarlijks onderhoud aan ons overlaat. Voor een vast bedrag wordt de betonvloer grondig gereinigd met de diamant schuurmachines en opnieuw in de impregneerwas gezet.

diamon